torstai 9. helmikuuta 2012

The Descendants

Elokuva, joka veti yhteensä viisi oscar-ehdokkuutta! Paras elokuva, miespääosa, ohjaaja, sovitettu käsikirjoitus ja leikkaus! Ja ainoa asia mitä minä voin tähän sanoa on kysymys; MINKÄ IHMEEN TAKIA?!

The Descendants on elokuva, jonkalaista en olisi ikinä uskonut näkeväni kun kyseessä on parhaan elokuvan oscar-ehdokas. Elokuva oli niin täydellinen pettymys että ensimmäisen kerran leffateatterissa istuessa sitä harkisti kesken jättämistä. Ja kuvitella että käytin elokuvaan vielä sarjalipunkin vaikka hintaa sillä oli vain 7 euroa!
Miten tälläinen elokuva on kavunnut oscar-ehdokkaiden kärkisijoille? Juonessa olisi ollut potentiaalia vaikuttaa ja sykähdyttää katsojaa varmaan miljoona kertaa, mutta ei onnistunut siinä missään muotoa. Elokuvahan siis kertoo perheen isästä, jonka vaimo makaa koomassa lyötyään päänsä turhan pahasti eräässä onnettomuudessa. Isälle selviää että hänen vaimonsa ei tule heräämään vaan tuo on päästettävä irti. Näin isälle jää kaksi tytärtä, joista toinen on 10 vuotias kasvava pentu ja toinen.. Ehkä 17 vuotias teini.
Elokuva ei ainna kerrassaan yhtään hahmoa, johon voisi pystyä samaistumaan. Koomassa makaavasta äidistä emme tiedä kuin negatiivisia asioita; tuo petti miestään ja meinasi hakea avioeroa. Eikä ilmeisesti ollut muutenkaan kovin ihana ihminen, olihan tuo huutanut tyttärelleenkin siinä määrin että tuo oli katkaissut välit äitiinsä.
Isä taas on bisnesmies, jota on kiinnostanut lähinnä raha ja sen säästäminen. Eipä tuolla ollut yhtään käsitystä lapsistaankaan eikä tuo edes tuntenut noita. Vanhempi tytär taas on kamalan ärsyttävä teini, joka kuitenkin tajuaa loppupeleissä jotakin asioista ja on siten ehkä elokuvan kantava voima.. Hyvin heikko voima tosin. Pikkusisko taas on juuri pahimmassa kasvuiässä ja yrittää hiekalla täyttää bikiniensä yläosia kasvattaakseen tissejään. Tämäkin hahmo jää hyvin heikoksi.
Lisäksi elokuvassa esitellään joukko päähenkilön serkkuja, jotka vaipuvat unholaan saman tien kun nuo ovat ruudulla pyörähtäneet.
Kaikista ärsyttävin ja turhin hahmo koko elokuvassa on kuitenkin teinityttären ystävä, jolla ei ole kerrassaan mitään merkitystä. Tuo on vain tyhmä idiootti, joka latelee huonoja vitsejä väärässä paikassa ja saa isovanhemmilta turpaan. Mitään muuta pointtia hahmolla ei tunnu olevan kuin katsojan hauskuuttaminen siinäkään onnistumatta.

Sitten kun syssyyn lisätään vielä George Clooney, jolta olen nähnyt nyt kaksi elokuvaa aivan lyhyellä aikavälillä. Edellinen oli Vallan käänöpuoli ja siinä Clooney jäi täysin Ryan Goslingin varjoon. Elättelimpä tuolloin vielä toiveita siitä että Clooney vetäisi tässä elokuvassa paremmin.. Mutta ei. Mies tuntuu olevan yhden ilmeen ihme enkä todellakaan tajua mikä siinä miehessä muka viehättää! Kysyin asiaa äidiltäni eikä hän osannut vastata muuta kuin että mies oli nuorena komea ja siksi kaikki pitivät hänestä. Noh, onhan tuo omalla tavallaan edelleenkin komea mutta ei iske, ei niin millään.

Kysyn siis kaikilta ihmisiltä maailmassa, etenkin oscar academyltä, mitä hemmettiä? Tässä on elokuva jonka päänäyttelijä sai ehdokkuuden vain koska miehen nimi on George Clooney ja tuo on elänyt viime vuodet jonkinasteista hiljaiseloa.
Parasta elokuvaa tästä ei saa tekemälläkään. Niin monta oikeasti varteenotettavaa ehdokasta on viime vuodelta jäänyt täysin vaille ehdokkuuksia ja tälläinen typerä yritys isketään ehdokkaaksi? Voi kuulkaa.. Panostakaapas sitä arvostelukykyänne ensi vuoteen, kiitos!


ps. Älkää antako Clooneyn juosta. Se näyttää kamalalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...