torstai 3. toukokuuta 2012

Guys, I'm bringing the party to you!

Tänään oli tylsää tuossa viiden aikaan illalla ja mietin mitä sitä tekisi. Päädyin tutkimaan Studio123:n sivuja ja hoksasin että hei sieltähän alkaa The Avengers tunnin päästä, voisipa lähtä vaikka leffaan noin niinku aikani kuluksi! Leffaan siis tosiaan lähtiin hetken mielijohteesta ja ennakkoluulot tätä supersankarielokuvaa kohtaan olivat ehkä turhankin korkealla. Mutta niin tai näin, positiivinen yllätys oli vastassa!


"Let's do a headcount: Your brother, the demigod; a super-soldier, a living legend who actually lives up to the legend; a man with breathtaking anger management issues; a couple of master assassins; and you've managed to piss off every single one of us. "
- Tony Stark to Loki

THE AVENGERS on siis paraikaa leffateattereissa pyörivä supersankarielokuva, joka noudattaa
mielestäni aika perinteistä supersankarileffan juonikuviota. Paitsi että yhden supersankarin sijaan tässä niitä riehuu kuusi kappaletta eikä varsinaista "iiks hämähäkki puri minua ja nyt olen supersankari"-hoksausta tapahdu vaan kaikki tietävät jo olevansa friikkejä.
Nyt heti alkuun on sivistymättömän tunnustettava; en ole nähnyt kyseisten sankareiden omia leffoja olleskaan vaikka ainakin Thorin leffa hyllystäni löytyykin. Tästä taitaa siis seuraa aikamoinen supersankarimaratoni, mikä ei itsessään kuulostaisi yhtään hullummalta!

Nick Fury (Samuel L. Jackson) jostain USA:n agenttifirmajutskasta kerää kaikista maailman supersankareista tiimin, "Kostajat", auttamaan maailmanpelastustehtävissä eli siis sodassa, jonka Loki (Tom Hiddleston), Thorin(Chris Hemsworth) veli, on aloittamassa maata vastaan. Eipä siinä sen kummempaa. Hieman enemmän tai vähemmän vastahankaiset sankarit kasataan tiimiksi, joka sitten lopulta päätyy taistelemaan yhteistyössä Lokia vastaan. Sitten ollaankin perinteisessa supersankariräiskinnässä mukana!


Jep, juonihan nyt sinänsä oli aika peruskauraa mutta ne hahmot! Täytyy nyt naisen näkökulmasta (funtsittiin tätä Studion kollegani kanssa ennen leffaan menemistäni) ihmetellä että missä ihmeessä te kaikki naiskatsojat olette? Viime viikonloppuna kun myin lippuja niin 50 ihmisestä tasan yksi oli nainen! Ja tänään sain kunnian istua ainoana sukupuolemme edustajana salissa! Nyt ylös ne persukset siitä tietokoneen äärestä ja elokuviin! Mikä ei kelpaa? Robert Downey Jr. ja hänen aina yhtä hulvattomat juttunsa ja nallekarhun silmänsä? Chris Evans, muutenkin supersankarileffoista tuttu herra pakaroineen? Entä Chris Hemsworth ja hänen liuhulettinsä ja karhea äänensä? Jeremy Renner heilumassa jousen kanssa? Camoon jousimiehet on aina katsottavaa kamaa! Eikö Tom Hiddlestonekaan muka kelpaa Lokin roolissa? Voi nyt loppu se nirsoilu ja elokuviin katsomaan, jos ei muuta, niin komeita miehiä! Sitä paitsi elokuvassa on legendaarinen Samuel L. Jackson!
Nyt naiset! Jos en näe teitä leffateatterissa ensi viikonloppuna kun olen töissä siellä niin hävetkää!

HUOM! Jatkossa spoilereita, joten jatkappas omalla vastuulla!

Krhm.. Niin ne hahmot! Aloitetaanpa Starkista, jota tosiaan näyttelee monille jo entuudestaan tuttu Robert Downey Jr. Täytyy sanoa että odotin Juniorilta juuri tälläistä roolisuoritusta! Hulvattomia juttuja, silti hieman vakavaa särmää ja mies, joka ei ota liian tosissaan edes sitä että on kuolla taistelukentälle. Nyt täytyy sanoa että olisin jopa toivonut että Stark olisi menehtynyt sen taistelun tuoksinnan jälkeen. Suurin ongelma supersankarielokuvissa on mielestäni juurikin se ettei lopussa vaan yksinkertaisesti voi tapahtua mitään liian dramaattista; ei kukaan hyvis voi lopussa kuolla (älkää pliis muistuttako mistään Green Goblin Jr.:stä, koska se oli jo säälittävää!). Tämä elokuva olisi kertaheitolla noussut suosikkisupersankarielokuvakseni, jos elokuva olisi loppunut Starkin hautajaisiin. Vaan ei! Ensin surraan ja sitten Hulk vähän huutaa ja tadah! Ollaan hengissä! Onneksi edes kunnon sutkautuksen saattelemana.. "What just happened? Please tell me nobody kissed me.."

Captain Americasta taas sen verran että luojan kiitos mies ei ollut yhtä.. miten se nyt meni.. super mega diiva niinkuin minäkin vähän pelkäsin, vaikka pelkoni pohjautuikin ihan eri asioihin kuin kyseiseen America-herraan itseensä. Jotenkin näyttelijästä tuli jo diivavibat, joskin en siihenkään tiedä syytä. Ehkä perustuu joihinkin aikaisempiin roolisuorituksiin mitä olen Chris Evansilta nähnyt.. Kuten vaikka pahamaineinen Fantastic Fourin liekkipoju Johnny Storm.. Nyt kun asiaa aloin ajattelemaan niin kyllä, syytän Johnny Stormia tästä mielikuvastani! Itseasiassa muutenkin leffaan mennessä pelkäsin hieman jonkinsortin Fantastic Four-meininkiä, vaikka onneksi pelkoni olivat täysin tarpeettomat! Siitäkin voin kaiketi hyvillä mielin syyttää Fantastic Fouria ja Johnny Stormia.

Bruce Banneristä ja hänen pikkukaveristaan, The Hulkista, voisin sanoa että äärimmäisen positiivinen yllätys! Meinaan ikinä en ole nähnyt Hulkia missään muotoa sympaattisena tai muutenkaan kiinnostavana hahmona vaan päinvastoin melkeinpä vastenmielisenä otuksena! En ole sarjiksia lukenut, mutta mitä vähän olen Hulkista saanut kuulla niin.. Se on ollut yksi supersankarityypeistä, jotka olen sulkenut kokonaan pois tietokannastani tai ainakin yrittänyt! Nyt asiaan tuli kuitenkin muutos, koska Mark Ruffalon esittämä Banner on mitä sympaattisin ja rauhaa rakastavin mies.. Ja hänen paha puoliskonsakin on tuotu todella hyvin elokuvaan. Ei liian supersankarimaisesti niin sanoakseni.. Enpä muuten olisi uskonut löytäväni Hulkia lomailemasta jostain mitä.. Intian kaduilta? Jostain köyhästä maasta kuitenkin. Se oli puhdas yllätys ja sen tähden arvostus Banneria ja Hulkia kohtaan kasvoi heti kättelyssä!

Thor taas.. En tiennyt mitä odottaa, koska tosiaan kyseinen leffa on vielä toistaiseksi katsomatta! Mutta tämän elokuvan jälkeen saatte kyllä sanani että kunhan tästä ensi Maanantaina palaan Tampereen meininkeihin, katson sen ensitöikseni! Meinaan kyllä oli Thorissa äijää vaikka muille jakaa.. Hienon inhimillisen piirteen tähän jumalaan teki se pieni tosiseikka että pikkuveikka Loki haavoitti herraa.. Tosin aika minimaalisesti, mutta kuitenkin! Ja taisipa herra maahan törmätessäänkin ottaa hieman osumaa. Chris Hemsworth tuo sillä tietyllä äänellään vielä mukavan loppusilauksen hahmoon, joskin täytyy sanoa että kun ensimmäisen kerran kuulin Thorin puhuvan niin olin hetken että mitä.. Mutta sitten rakastuin siihen ääneen! Voi Thor, olet yksi niistä jotka saisivat vain olla alati äänessä!

No joo.. Pitäähän jokaisessa supersankarileffassa nyt yhdet tissitkin olla! Tässä tapauksessa ihmeellistä oli tosin se että tällä kertaa tätä neitiä ei tarvinut olla koko ajan pelastamassa vaan kunnialla hoiti homman itse kotiin! Liekö mikä siihen syynä, mutten kuitenkaan ihan ostanut Natasha Romanoffin (Scarlett Johansson) hahmoa kunnolla osaksi tarinaa. Vähän ehkä turhan paljon raavittiin hahmoa vain pintapuolisesti ja sekin vähä mitä viitattiin johonkin tämän neidin ja Hulkin väliseen historiaan, jäi unholaan jos sellaista edes oli. Lisäksi sitä yritettiin kokoajan putsata oma historia, muttei mitään lopulta tapahtunutkaan tai jotain meni multa ohi. Neidin ehdottomasti hienoin kohta oli kuitenkin se missä tuo puhuu Lokin ympäri paljastamaan suunnitelmansa hänelle.. Vaikkei siitäkään nyt mitään hyötyä sinänsä ollut, koska Loki onnistui suunnitelmissaan ennen kuin Natasha ehti paikalle. Mikä se supervoima sitäpaitsi edes oli?

Clint Barton teki jonkinsortin vaikutuksen minuun heti kun herra asteli ensikerran ruutuun ja tottakai, koska minä olen kyseessä, niin se että tuo oli pahisten puolella jonkin aikaa vaikkei sitä itse tiedostanutkaan, kyllähän sekin nyt vaikutti. Meikä kun tuntuu olevan aina enemmän kiintynyt niihin pahiksiin ainakin niin kauan kuin ne eivät örise epäuskottavasti ja ole rumia. Ja tähän syssyyn kun lisätään vielä jousi niin oijoi, pakkaus on valmis! Barton on ehdottomasti aivan loistava hahmo, vaikkakin.. Ne siniset silmät olisivat minun puolesta saaneet pysyä kauemmin.. ne ja niiden vaikutukset.. Bartonkin olisi muuten ollut loistohahmo kuolemaan! Mutta ei sekään, kyseessähän on kuitenkin supersankarielokuva.
Bartonistakin sen verran tosin että mies se vannoi kostoa Lokille puolet elokuvasta mutta pääsikö herra kostamaan? No eipä juuri, harmillista sinänsä mutta ehkä Stark ansaitsi pisteet kotiin periaatteessa.. Jos nyt kukaan, tiimityöskentelyähän tämä oli!

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäpätöisimpänä esittelen teille elokuvan päähenkilön, Lokin! Jos rakastuin Bartoniin ensisilmäyksellä niin kirjaimellisesti sulin Lokin noustua ensikertaa kuvaan. Rakastan pääpahiksia, joissa on asennetta, ulkonäköä, voimaa.. mutta myös inhimillisiä piirteitä. Tässä tapauksessa Lokista löytyy nuo kaikki elementit! Tajuton vallanhimo, meeelkeinpä loputon energia hallussa ja iiiiso armeija.. ja voi sitten se pieni pelko isoveljeä kohtaan! Niin viaton, pieni pelko.. Vaikkei sitä tietenkään lähdetä myöntämään koska se nyt olisi raukkamaista! Mutta tunteiluhan onkin heikoille, vai mitä Loki?
Kyllä, pääpahiksena toimi vaikkei ollutkaan ruma, puhunut oudosti ja omannut tuhansia lonkeroita tai jotain! Tästä mä tykkään.. Pahiksen on oltava cool! Ja sitähän Loki oli, vaikkei olisi mitään muuta koskaan ollutkaan!

Jep! Siinähän se taisi sitten tullakin! Supersankarileffaksi ehdottomasti katsottava pätkä.. Niin miehille kuin naisillekin! Itsehän tosiaan lähdin vähän tympääntyneenä katsomaan mutta heti kun leffa alkoi niin mieli muuttui! Kaksi ja puoli tuntia kului kuin kuumilla kivillä vai kuinkas se sanonta kuuluukaan.. Harmillista vain että nyt joudutaan sitten kokemaan se kakkososakin, johon lopputekstien jälkeen viitattiin, enkä todellakaan haluaisi semmoista tehtävän! Jos supersankarileffat ovat vaikea taiteenlaji niin ne kakkososat ne vasta vaikeita tuntuvat olevankin!
Tähän loppuun vielä traileri! Kipaiskaapa leffaan!


6 kommenttia:

  1. Oli jännä lukea ihan märkäkorvan näkökulma tähän pätkään. Itse kun olen kattellut jokaisen leffan ja lukenut aika huiman kasan sarjakuviakin kyseisistä hahmoista, on joskus vähän vaikea suhteuttaa, mikä olisi täydelliselle ulkopuoliselle toimiva ja ei toimiva osuus rainasta. (Marvelin pitkäaikainen mottohan sarjakuvien suhteen oli, että "Jokainen lehti on jonkun ensimmäinen.")

    Mietin vain, että jos et ole nähnyt aikaisempia Marvel-leffoja, mikä aiheutti moisen varauksen tätä kohtaan, ennen näkemistä (tai jos kerran tämä oli periaatteessa jo sarjan 6. elokuva, mikä saa teikäläisen epäilemään ns. "kakkososaa"?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SPOILERI: Lisäksi, eikö agentti Coulson tapettu? Ei supparileffasta ihan kaikki kuitenkaan selviä hengissä ja kaveri todella oli ihan vakihahmo.

      Poista
    2. Kiitti kommentista! :D

      Taisin ehkä innoistuksissani muotoilla asiani hieman väärin, mutta tarkoitin että ennakkoluulot ylipäätään supersankarielokuvia kohtaan on vahvat ja siksi myös tätäkin kohtaan! Minä kun olen siinä mielessä onneton että ainoat supersankarileffat mitkä olen nähnyt, on lähinnä Spidermaneja ja Fantastic Foureja. Enkä nyt pysty kumpaakaan sarjaa sen suuremmin kehumaan! :D Mutta siis sanoessani etten ole nähnyt supersankarileffoja niin tosiaan en ole nähnyt tässä elokuvassa olevien sankareiden omia leffoja. :D
      Eli siis varautuneisuudestani voi syyttää juurikin Fantasticeja ja Spidermaneja!

      SPOILER: Joo agentti Coulson tapettiin, mutta nyt kun muistetaan etten ole aikaisempia leffoja nähnyt; ei se ollut mulle kuin yksi sivuhahmo muiden seassa ja siksi en tähän "kuolema"-juttuuni pystynyt ymppäämään. Tokihan supersankarileffoissa porukkaa kuolee, mutta ei yleensä kovin merkittäviä hahmoja, mikä on harmi. Tai sitten mulla on vaan ollut huono säkä ja tulkintani on täysin väärä, koska en ole kaikkia leffoja nähnyt! Tämä toki mahdollista. :D
      Mutta niin.. Kuten tuolla tekstissä vihjasinkin, aion pitää kunnon supersankarimaratonin tässä piakkoin kunhan kotiudun maanantaina niin katsellaan josko se mieli muuttuisi! (:

      Poista
    3. Täytyy lisätä vielä sen verran noista ennakkoluuloista; tämä leffa kyllä kumosi niitä aika paljon ja ehkä menen seuraavaa leffaa katsomaan jo kättelyssä hieman luulottomammin! (:

      Poista
  2. Vastaukset
    1. En vielä kun Thor on kolmensadan kilsan päässä musta. : < Maanantaina Tampereelle niin sitten lupaan katsoa ensi viikon aikana! ;D Josko koulun kirjastosta löytyisi muitakin supersankarilehvoja niin voisi maratonia alkaa vääntämään!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...