keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Mirror Mirror

No äh.. Yleisön pyynnöstä on sitten kai kirjoitettava tuosta Mirror Mirrorista, josta mainitsin ohimennen edellisessä blogimerkinnässäni! Siitä tulikin mieleen että pitäisi kirjoittaa myös Diktaattorista ja kaipa sitten Yemenin kalastuksestakin vähän ettei toiselle jää niin hylätty olo..


MIRROR MIRROR on tämän vuoden uutuuselokuvia Lumikista, joita on käsitykseni mukaan tulossa ainakin kaksi ja mielikuva taas puhuisi melkein kolmesta. Tämän elokuvan halusin nähdä ja harmitti kun se ehti lähteä livohkáan Studiolta ennen kuin ehdin edes suunnitella leffaan lähtemistä.
Odotus oli siis hirmuinen, mutta kun vihdoin Helsingissä vierailtuani ehdin elokuviin tätä katsomaan.. Ei se ollutkaan odottamisen arvoinen pätkä. Kyllähän hauskoja juttuja riitti, mutta jotenkin olisin odottanut elokuvalta enemmän. Toisaalta olen kuullut huhua että Lumikki ja metsästäjä, joka nyt pyörii elokuvissa, olisi näistä kahdesta Lumikki-leffasta se parempi (huolimatta siitä että siinä on Kristen Steward). Se jää nähtäväksi ja suunnitelmissa olisikin lähteä leffaan Perjantaina! Katsellaan sitä sitten!

Mutta niin.. Tarinahan on itsessään klassinen Lumikki; Ihanaan ja hyvinvoivaan kuningaskuntaan syntyy kaunis prinsessa, mutta äiti kuolee synnytyksessä. Kuningas hankkii uuden kuningattaren rinnalleen antaakseen prinsessalleen turvatun tulevaisuuden ja upean roolimallin. No, jokin metsässä oleva mörkö sitten vie kuninkaan ja huomataan että paha äitipuoli ryöstää vallan. Kaikkihan Lumikin nyt tietää, eikö?

Elokuvan ehdoton kantava voima on paha kuningatar, jota näyttelee Julia Roberts. Mielestäni tämä roolisuoritus ei tosin sekään ole Robertsin parhaimmistoa, vaikka ilkeä kuningatar onkin aika-ajoin mitä mahtavin kaikkine hulluine juttuineen.. Mutta silti se ei kykene pelastamaan elokuvaa, joka jäi mielestäni ala-arvoiseksi.
Pelastavana prinssinä nähdäänkin sitten Armie Hammer, joka teki aivan mahtavan roolisuorituksen J. Edgarissa ja nyt sitten tuli tähän elokuvaan esittämään vähintäänkin typerää ja pintapuolista prinssiä. Eikä prinssi edes päässyt pelastamaan prinsessaansa, koska prinsessahan tottakai osasi miekkailla itse.

Kääpiöistä on mainittava sen verran että sieltä löytyi liuta tuttuja naamoja!  Jordan Prentice, Danny Woodburn ja Martin Klebba! Jos kysytään minun suosikki kääpiöitä (anteeksi sanavalintani) niin ainoa joka jäi suosikeistani puuttumaan, on Kiran Shah! Mutta noh.. Mitäänhän minä en asiasta tiedä, mutta uskaltaisin veikata että se mies on paraikaa kiinnitetty johonkin muualle..
Kääpiöt kyllä olivat kuningattaren ohella loistavia, harmi vain että elokuvasta jäi muuten niin blaah-fiilis. En välttämättä lähtisi suosittelemaan ainakaan kovin äänekkäästi tätä. Kuka tykkää, se tykkää. Muhun tämä ei nyt jaksanut iskeä! Loppuun kuitenkin vielä traileri..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...