tiistai 19. kesäkuuta 2012

Salmon Fishing in the Yemen

Helsngissähän sitä tosiaan ehdittiin käydä katsomassa useampikin elokuva sen yltiömäisen kännykänhukkaus-operaation ohessa. Parista muusta olenkin jo ehtinyt kirjoittamaan, mutta Yemenin kalastuskulttuurista päliseminen vielä uupuu. Joten korjataan sekin asia nyt sitten samalla.

SALMON FISHING IN THE YEMEN eli Suomessa nimellä Rakkaudesta, unelmista ja kaloista on viime vuoden tuotoksia joskin vasta tänä keväänä ensi-iltansa Suomessa saanut pätkä. Elokuva on hurmaava yhtälö hauskuutta, positiivisuutta, taistelua, visioimista ja omaan juttuunsa uskomista höystettynä ripauksella jännitystä ja ehkä parilla kyyneleen tirautuksella jos on yhtä pallonaama kuin minäkin!

Fred Jones (Evan McGregor) on brittiläinen kalastusasiantuntija, joka joutuu mielestään aivan älyttömän suunnitelman uhriksi; eräs jemeniläinen sheikki Muhammedin (Amr Waked) haluttua istuttaa rakastamansa lohenpyynti-harrastuksen keskelle kotimaansa autiomaita. Sheikin lumoavan kaunis Britannian päädyn edustaja Harriet Chedwode-Talbot (Emily Blunt) taas uskoo sheikin unelmiin ja aikansa vakuuteltuaan Frediä, Harriet saa tuon imaistua mukaan tähän hullulta vaikuttavaan suunnitelmaan. Fredin skeptisyyteen vaikuttaa kovasti myös tuon aivan mahdottoman positiivinen sheikki, jonka unelman toteutus vietti ei järky edes silloin kun hänen vastavalmistunut lohiparatiisinsa tuhotaan jonkin sortin terroristien toimesta. Eikun yrittämään uudestaan!

Elokuva oli mielestäni aivan upea elämys ja tykkäsin siitä valtavasti. Elokuvakokemukselle ainoan miinuspuolen antoivat riviä edempänä istunut teinilauma, joka ei osannut kunnioittaa muiden elokuvanautintoa vaan olivat äänessä koko elokuvan ajan. He nauroivat kun muut nauroivat, ei siinä mitään. Mutta kun kaikki muut istuivat kakka jäykkänä ja odottivat kauhuissaan mitä tapahtuu.. He nauravat ja tämän jälkeen supisevat syytä sille miksi nauroivat. Teki mieli potkaista sitä edessä istuvaa mutten sitten viitsinyt. Sitten neidit vielä kehtasivat ennen elokuvaa päteä toisilleen armottomalla elokuvatietämyksellään (not) ja itse teki kyllä silloinkin jo mieli sanoa pari sanaa ja oikaista neitien näkemykset.

Joten suuri kiitos niille ihmisille, jotka arvostavat muiden kanssakatsojien rauhaa elokuvateatterissa! Saunan taakse ne jotka eivät tiedä mitä hiljaisuus tarkoittaa. Tämä elokuva oli kaunis ja koskettava, elämyksenä tämä elokuvakerta taas oli yhtä tuskaa. Mutta syvin suositteluni kaikille!


ps. Tämän elokuvan myötä kännykkänikin lähti neljäksi päiväksi omille teilleen, joten ei mikään paras kokemus senkään johdosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...