sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kuukauden Kääpiö: Bofur

Noniin koska tajusin että periaatteessa The Hobbit: The Desolation of Smaug eli kyseisen leffasarjan kakkososaan on n. 13 kuukautta.. Niin päätin ottaa asiakseni esitellä kääpiön per kuukausi! (Btw. Tsekatkaas tosta oikeesta reunasta, uusi laskuri!)


Tämän kuukausittaisen kääpiölitanjan saa kunnian aloittaa herra BOFUR, koska kyseinen herra oli paljon esillä ensimmäisessä osassa.. Mutta ei kuitenkaan Durinin sukua, joten siinä mielessä "vähäpätöisempi" jos niin nyt saa sanoa. (Ei saa, kyl mä sen tiedän.)
Bofur on Thorin Tammikilven retkikunnan ehdottomasti positiivisin piikki ja hänen pientä mieltään eivät tunnu varjostavan niin hiidet kuin Lohikäärmeetkään. Hänen suurinta hupiaan on veljensä Bomburin kiusaaminen tuon isohkon ja pyöreän olemuksensa takia eivätkä muutkaan jää hänen ilkikuriselta huumorintajultaan suojaan. Kylläpä mies ehti vallan komeasti kuvailla Bilbo Reppulille mahdollisimman kivuliaan kuoleman jos tuo joutuisi kohtaamaan lohikäärme Smaugin.. Ennen kuin hobittiparka pyörtyi järkytyksestä.
Bofur on myös hieman naiivi eikä hän ole saanut minkäänlaista taistelukoulutusta - eikä ole kääpiö sieltä urheimmasta päästä. Mutta mitä taisteluun tulee, ei hän kuitenkaan ole valmis pakenemaan ja jättämään tovereitaan hukkien syötäväksi tai hiisien vangiksi. Hän on todella uskollinen paitsi perheelleen, kansalleen.. myös kuninkaalleen, ja aseenaan hän käyttää sukunsa kaivostyöläisyyden kunniaksi jättimäistä hakkua.
Bofur osaa myös soittaa huilua ja hän on tunnettu komeasta ja jylhästä lauluäänestään.


Bofuria elokuvissa näyttelee  James Nesbitt, joka on vuonna 1965 syntynyt irlantilainen näyttelijä. Miehellä on itseasiassa syntymäpäivät ihan tuossa vuoden alussa, joten Bofuria kunnioittaen; olutta ja hyvää ruokaa kulumaan! Nesbittin voit pongata Rimakauhua ja Rakkautta-sarjasta itse Adam Williamsina. Kyseisestä roolistaan mies on repinyt paljon sekä palkintoja että ehdokkuuksia useissa erilaisissa Britannian Awardseissa. Herra on ollut ehdolla myös Golden Globen saajaksi, mutta tietojeni mukaan kyseinen pysti meni valitettavasti ohi suun..


No sitten täytyy tietysti puhua hieman siitä, miten erotetaan Bofur muista kahdestatoista kääpiöstä? Yksinkertainen vastaus tähän on; hattu. Bofurilla on aina päässään karvalakki, jonka läpät on käännetty sivuille ja sieltä nokka alaspäin. Tämä on se tärkein pointti, jolla kyseisen kääpiön voi erottaa kaukaakin! Mutta jos se ei riitä, ulkoisiksi tuntomerkeiksi voisi sanoa myös lyhyt ruskea parta, mutta pitkät viikset. Eikä todellakaan pidä unohtaa niitä jatkuvasta nauramisesta syntyneitä iloisia ryppyjä miehen kasvoissa!


Ps. Tunnistatko kuvissa esiintyvät viisi muuta kääpiötä?

2 kommenttia:

  1. ai että muut kääpiöt tunnistaa? koitetaas: kili naureskelee tuolla ylhääl ja veikkaan et vihreää koittaa käristää Bifur. Alemmassa Oin ja sit on vaikeempi, kyseessä Dori tai Nori, mutta veikkaan Doria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan oikein! Ja Alemmassa on sekä Dori että Nori! ;D Hienoa hienoa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...