torstai 3. tammikuuta 2013

Kuukauden kääpiö: Oin

Noniin tässä saapuu Tammikuun kääpiö ihmisten (ja muiden otusten iloksi)! Ilokseni voin myös kertoa että mikäli nyt oikein netin syövereitä tulkitsin, Hobitti-elokuvan dvd/bluray-julkaisut saadaan käsiimme huhtikuussa! Mutta nyt lähdetään kurkistamaan mitä erään vanhemman kastin kääpiön taustoja..


OIN, Groinin poika on veljensä Gloinin kanssa Thorin Tammikilven retkikunnan viralliset tulensytyttäjät, koska he saavat tulen aikaan niissä astetta vaativimmissakin olosuhteissa. Elokuvassahan Gloin yritti alkaa tulentekoon jopa Sumuvuorten luolissa, pitkän ja varsin märän retken päätteeksi.. Harmi että Thorin kielsi tämän.
Oin on yksi seurueen vanhimmista kääpiöistä, hän on jo 167 vuotias mutta se ei tahtia sen suuremmin haittaa vaan herra pystyy yhä mielettömiin taisteluihin eikä hän ole niitä, joita pitäisi kokoajan olla pelastamassa.. Vaikka välistä hänen puolikuuroutumisensa aiheuttaakin väärinkäsityksiä ehkä hieman turhankin usein. Repunpäässä miesparka luuli Bilbon oikeasti väittäneen itseään experttivoroksi, vaikka sehän oli tietysti täyttä puppua eikä herra Reppuli moista ollut sanonut. Hiisien luolassa vangittuna ollessaan, Oin kokee ehkä elokuvan pienimmän, mutta samalla ilkeimmän teon.. Hiisi rikkoo hänen kuulolaitteensa!
Oinin päätoimenpide ei kuitenkaan ole tulukset tai taisteleminen vaan parantaminen; hän kantaa mukanaan parantavia yrttejä ja osaa loihtia niistä jos minkälaisia voiteita, joilla hoitaa mahdollisia ruhjeita. Kerrotaan että Oin toimi aikanaa myös kätilönä ja auttoi veljenpoikansa Gimlin maailmaan.. mutta onnettoman sattuman kautta vahingossa pudotti pojan mikä selittänee jonkinverran kyseisen pikkumiehen järjenjuoksusta.. Kaikella rakkaudella tottakai.
Oin ja Gloin ovat myös kaukaista sukua Thorin Tammikilvelle, mutta eivät käsittääkseni ole vallanperimysjärjestyksessä juuri mitään joten Ereborin.. tai Blue Mountainsin herroiksi heistä kumpikaan koskaan tuskin nousisi.
Kaikkihan, jotka Sormusten Herran on nähnyt, tietävät Balinin kohtalon mikä häntä odottaa Morian syvyyksissä (tuskin tulemme näkemään tätä juttua Hobitissa, joten spoiler-varoitukset sinänsä turhia), mutta oletteko tietoisia että herran mukana kyseisiin luoliin lähti myös kaksi muuta Thorinin retkikunnasta? Oin oli noista kahdesta toinen ja hänen kohtalonsa luolissa päättyi ikävästi vedenvartijan lonkeroihin. Karvas loppu hienolle, varmaan yli 200 vuotiaalle miehelle.


Oinia näyttelee mies nimeltä John Callen, joka ei ensisijaisesti allekirjoittaneelle soitellut minkäänsortin kelloja. Eikä ihme, sillä mies on tuttu enimmäkseen tv-sarjoista ja tv-elokuvista. Mutta tongittuani IMDb:n ihmeellistä maailmaa, jotakin mieletöntä sieltä hänen ansioluettelostaan löytyi! Mies on ollut ohjaamassa meidänkin tv:stä tuttua Klaani-sarjaa kahdeksan jakson verran! Tämä oli hetkellisesti hyvin pysäyttävä tieto, koska muistan pienenä katsoneeni kyseistä sarjaa ihan innoissani! Noiden jaksojen ohjaukset sijoittuvat 2000-vuoteen joten ne ketä enemmän kiinnostaa tai jotka tietävät kyseisestä sarjasta enemmän, voivat siitä sitten lähteä päättelemään tuotantokausia ja jaksoja! Itse voisin yrittää jostakin saada käsiini kyseistä sarjaa, koska mikäli oikein muistan, siinä sarjassa oli sitä jotain eeppisyyttä!


Sitten vielä se tunnistuskysymys! Miten siis Oin nousee ulkonäöllisesti edukseen kaikkien kolmentoista kääpiön joukosta? Hänet tunnistaa parhaiten nimenomaan kuulokojeensa ansiosta, koska harvemmin miestä näkee ilman sitä.. Eihän hän kuule juuri mitään ilman kyseistä vempelettä! Mutta jos nyt käy niin ettei kuulokojetta näy eikä kuulu.. Kannattaa kiinnittää huomiota herran komeaan partaan (kuten aina kun kääpiöistä puhutaan, paitsi jos kyseessä on Kili jonka parrattomuus taas loistaa väkisin läpi); Oinin parta on tumman harmaa vaaleamman harmain sävytyksin samoin kuin herran tukkakin. Parta on lisäksi letitetty kahdelle letille, jotka on tavalla tai toisella kierretty melkein renkaiksi.. Vähän niinkuin ranskalaiset viikset? Paitsi että kääpiötapaan eli mahtipontisemmin ja.. ei yhtään ranskalaisesti.


ps. tunnistatko kuvissa esiintyvät seitsemän muuta kääpiötä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...