torstai 7. helmikuuta 2013

Kuukauden kääpiö: Nori

Jälleen on aika kuukauden kääpiölle! Lisäksi varmistus siitä että Hobitin dvd julkaistaan Jenkeissä ensi kuun puolivälin jälkeen, mutta näillä näkymin me täällä rapakon toisella puolen, joudumme odottelemaan huhtikuuhun saakka. Ruotsin puolella on puhuttu että julkaisupäivä olisi 16.4, mutta Suomen tietoihin en toistaiseksi ole törmännyt, mutta luultavasti samoihin aikoihin kaikkialla. Mutta nyt asiaan!


NORI on Dorin pikkuveli ja siten Orin isoveli.. Eli se katraan keskimmäinen. Hän työskenteli nuorena kääpiönä kaivoksissa, mutta lähti kuitenkin aika nuorena pois kotoa viettämään jonkinasteista kiertolaiselämää. Ajan myötä hänen oli opittava tulemaan toimeen omillaan ja tätä nykyä hänen metsästystaitonsa ovatkin vailla vertaistaan. Tosin niinkin kunniallinen kääpiö kuin hän onkin, joskus metsästäminen saattoi muuttua enemmänkin varastamiseksi. Hieman luihussa kääpiönmaineessa rypevän veljensä takia, Dorin on jatkuvasti vahdittava ettei nuorempi veljeksistä, Ori, saa liikaa vaikutteita Norilta.
Matkailunsa takia Nori ei ole ollut suuremmin tekemisissä veljiensä kanssa viime aikoina, mutta Thorin Tammikilven retkikuntaan liittymisen myötä, mahdollisuudet muutokseen ovat enemmän kuin hyvät. Ainakin sen verran perhesuhteet ovat palaamassa ennalleen, että Nori on täysin valmis puolustamaan veljiään vahvaakin vihollista vastaan. Etenkin pikkuveljestään hän tuntee olevansa jonkinlaisessa vastuussa. Matkailustaan johtuen, hänellä on myös laaja valikoima erilaisia aseita, joita hän osaa myös käyttää vallan taidokkaasti, joten taistelu sujuu kyllä tältä herralta. Aika-ajoin hän saattaa tosin alentua jopa vilpillisiin ja keinoja kaihtamattomiin taistelutapoihin. Hänen tiedetään hyökänneen vihollisen kimppuun takaapäin!


Norin näyttelijä on Jed Brophy, joka onkin kaikinpuolin mielenkiintoinen tapaus, mitä tulee nimenomaan Keski-Maa-universumiin. Tiesittekö että kyseinen kääpiö esitti mm. paria örkkiä Kaksi Tornia ja Kuninkaan paluu-elokuvissa? Ensin mainitussa hän veti mm. Sharkun roolin ja kyseinen örkkihän on juurikin se, jonka kanssa tapellessaan Aragorn tippui kiellekkeeltä alas hukkien taistelussa. Brophy näytteli myös Snagaa, joka on henkilökohtaisesti meikäläisen suosikkiörkki LotRista. Se on se örkki, joka haluaisi syödä Merryn ja Pippinin, mutta jonka pään johtaja-Urukki sitten katkaisee ja miesparka joutuu itse sapuskaksi..
Ja sitten vielä.. Tiesittekö että Arwenin ja Aragornin poika, Eldarion, on itseasiassa Sadwyn Brophy eli arvon kääpiömme poika? Niinpäniin. Eli nyt kun kaikki puhuvat "LotRista tuttujen näyttelijöiden palaamisesta Keski-Maahan" niin pitäisi mainita kaikkien muiden muassa myös arvon Jed Brophy.
Missäs muualla Brophy onkaan riehunut viime aikoina.. No District 9:ssa näytteli James Hopea. Peter Jacksonin King Kongissakin mies oli mukana.. Ja nyt vasta huomasin että mies on näytellyt myös samaisen ohjaajan aikaisemmassa tuotoksessa nimeltä Aivokuollut. Ohhoh! Melkein voisi jo puhua jonkinsortin Jacksonin luottonäyttelijästä..


No mitenkäs Norin nyt sitten erottaa noista muista kääpiöistä? Helpoin tapa siihen on yhdistää tähti Norin ulkonäköön. Herran tukka ja parta kun muistuttavat kaikinpuolin kyseistä muotoa. Lisäksi hänellä on jättimäinen taistelusauva mukanaan, joka saattaisi sekin toimia tuntomerkkinä. Mitään ihmeellisempää tuntomerkkiä en oikein osaa sanoa.. ja Norilla taitaa olla kääpiöistä vähiten ruutuaikaa ainakin tässä ensimmäisessä Hobitissa. Herran tähtihetki taitaakin olla elokuvan loppupuolella Bilbosta puhuttaessa.

ps. Tunnistatko muut kääpiöt keskimmäisestä kuvasta?


2 kommenttia:

  1. Woot! Örkki kahdesti ja Aragornin pojan oikea isä, awesome! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Örkki itseasiassa useammin kuin kahdesti, koska Kuninkaan Paluussa se näytteli jotaa randomeit. :D Mut noi nyt on nimettyjä! Jep!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...