lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kuukauden kääpiö: Bombur

Jälleen aika nostaa kuukauden kääpiö pöydälle! Lisäksi iloisia uutisia kaikenkarvaiselle hobittikansalle; The Unexpected Journey ilmestyy dvd:lle ensi viikolla Jenkkilässä ja bluerayn myötä kansa saa käsiinsä myös The Desolation of Smaugin trailerin. Tämä tapahtuu siis tiistaina ellen nyt väärin muista ja nyt laitamme kaiken luottomme merentakaisiin kriminaaleihin; vuotaako traileri youtuben ihmeelliseen maailmaan jo samana iltana vai joudummeko odottelemaan vielä montakin päivää? Joskin jossain on puhuttu että 23. päivä viimeistään ilmestyisi tuo kauan odotettu traileri kaiken kansan nähtäväksi.. Joten sitä odotellessa! Nyt kuitenkin aiheesta toiseen..


BOMBUR on seurueen suurin ja lihavin kääpiö ja ainakin kirjoissa kääpiöraukkaa kiusataan jatkuvasti hänen lihavuudestaan. Hän on aina seurueen viimeinen ja närkästyykin siitä suuresti ajan myötä. Hän on palmikoinut partansa yhdeksi suureksi lenkiksi vatsansa päälle, mikä ehkä myös korostaa kääpiön lihavuutta. Lihavuus ei kuitenkaan ole missään muotoa este herralle, vaikka kaverit siitä välillä marisevatkin; hän on kuitenkin soturi ja osaa taistella kuten kuka tahansa muukin. Paitsi että hänellä on aseidensa lisäksi käytössä valtava vatsansa, jolla voi myös tarpeen tullen puolustautua..
Bombur on hyvin hiljainen kääpiö, mikä johtunee luultavasti siitä että kokee veljensä Bofurin puhuvan hänenkin puolestaan. Hän osaa kuitenkin nauttia elämästään ja seikkailuista, johon elämä hänet aika-ajoin vie. Vaikka Bombur rakastaakin ruokaa ja hänen unelmansa yleensä koskevatkin nimenomaan sitä, millainen seuraava ateria olisi ja mistä sen saisi, hän on myös vallan mainio kokki. Yleensä hän tekee ruokaa koko retkikunnalle, joskin välillä hänen veljensä Bofur on myös kattilan ääressä. Bombur on kuitenkin Thorin Tammikilven retkikunnasta se, joka kantaa kattiloita ja pannuja mukanaan. Hän osaa käyttää keittovarustustaan myös taisteluaseina.


Bomburia Hobitti-elokuvissa näyttelee Stephen Hunter, joka on uusiseelantilainen näyttelijä Wellingtonista. Hän on työskennellyt aikaisemmin radiossa, mainoksissa ja tehnyt hommia myös ääninäyttelijänä. Siellä puolen maailmaa hän on tullut tutummaksi kuitenkin uusiseelantilaisista ja australialaisista tv-sarjoista. Siitä kuinka paljon sarjoista on Suomeen rantautunut, en tiedä mitään. Mutta ainakin All Saints eli Ensiapuosasto kuulostaa etäisesti tutulta, samoin kuin Mercy Peakin lääkäriasema. Ensiapuasema on australialainen sarja ja Mercy Peak uusiseelantilainen.. Mutta tosiaan, en tiedä noista yhtään mitään vielä ainakaan. Ehkä pitäisi selvitellä ja yrittää kaivella niitä käsiin jostakin. Hunter ei ilmeisesti ole näytellyt pitkissä elokuvissa Hobittia aikaisemmin, mutta tästä jos jostakin se ura varmasti urkenee, jos niin halutaan!


Sitten siihen viimeiseen kysymykseen, mitä on vähän hassua esittää kun Bomburista puhutaan, mutta esitän kuitenkin; Miten Bomburin sitten erottaa tuosta kääpiökatraasta? No helpoin vastaus on tämä; hän on se lihavin.. ja hänellä on donitsin muotoinen parta ja hänellä on kalju läiskä päälaella. Muuta ei kai taas tarvitsisi sanoa? Hän tulee yleensä jonon hännillä ja saapuu viimeisenä paikalle.. Ja omaa mielenkiintoisia taistelutekniikoita, mitä tulee esimerkiksi hiisien luolassa käytyyn kamppailuun!



ps. Tunnistatko jo muut kuvissa esiintyvät kääpiöt? Entä kuka on tuo peikko yhdessä kuvassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...