torstai 27. kesäkuuta 2013

Kuukauden kääpiö: Dori

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ei, en ole unohtanut kuukauden kääpiötä, minulla on vain ollut hankaluuksia kirjoittaa tässä kuussa. Mutta ennen kuin pääsemme asiaan, muistuttelisin ihmisiä että Les Misérablesin dvd ja blueray julkaistiin eilen, joten kipinkapin kauppaan! ps. Studiolla on salissa kakskyt astetta lämmintä, joten viileää on eli samalla reissulla leffaan!


DORI on hyvin sivistynyt kääpiö, joka rakastaa hyviä mallasjuomia ja kypsiä juustoja. Hän on Norin ja Orin isoveli ja Thorin Tammikilven retkikunnassa ehkä hieman höperönä pidetty, mutta arvostettu taistelija!
Dorin veljineen on sukua Thorinille, mutta siltä puolelta sukua johon ei kuninkaita enää synny.. Ellei sitten tapahdu jotain ihan kamalaa. Sukunsa takia Dori omaakin hyvät ja arvolleen ominaiset käytöstavat. Hän pyrkii myös kaikin tavoin pitämään veljeskatraan nuorimman, Orin, hyvillä teillä. Samasta syystä hän myös hieman paheksuu Noria, joka ei hänen mielestään käyttäydy tarpeeksi arvokkaasti.
Hyvien tapojen ja sivistyksen lisäksi myös Dorin vaatteet ovat ensiluokkaista kangasta. Hän myös pitää hyvää huolta parrastaan, jonka hän on palmikoinut siistiin kuntoon.
Kuten edellä jo mainittiinkin, Dori on hyvin etevä ja taitava taistelija. Hänen kanssaan ei missään tapauksessa kannata alkaa tappelemaan, sillä siinä vaiheessa saattavat hyvät käytöstavat kyllä unohtua tältäkin kääpiöltä. Aseinaan hän suosii sekä miekkaa että kolmea heittopalloaan, joilla on kätevä murskata hiiden kallo jos toinenkin.



Elokuvissa Doria näyttelee uusi-seelantilainen mies nimeltä Mark Hadlow. Hänet voi bongata myös Peter Jacksonin muutaman vuoden takaisesta King Kongista, jossa hän näytteli Harrya. Nyt täytyy heti kättelyssä myös mainita että Hadlown ainoa rooli Hobitissahan ei ole Dori vaan hän näytteli myös Berttiä eli yhtä kolmesta peikosta, jotka tapasimme ensimmäisessä osassa. Jos en nyt aivan väärin muista, Bert on se peikko, joka on taitava ruuan laitossa.
IMDB:n mukaan Hadlow on yksi Uuden Seelannin merkittävimmistä näyttelijöistä. Hän on tehnyt paljon teatteria, hänellä on useita rooleja niin elokuvissa kuin tv:ssäkin ja lisäksi hän on tehnyt töitä myös radiopuolella. Hän on voittanut rooleistaan ja töistään myös useita palkintoja ja ehdokkuuksiakin on kertynyt jo useampia.



Miten Dori sitten eroaa muista kääpiöistä? No parta hänellä on hopean harmaa, siististi letitetty ja pisin osuus parrasta on tungettu siististi eräänlaiseen "partakoteloon". Hän on ehkä myös aavistuksen lyhyempi kuin muut, mutta sehän ei tietenkään tahtia haittaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...