lauantai 31. elokuuta 2013

Kuukauden kääpiö: Fili

Noniin, aika on taas viime hetkellä (itseasiassa hetki myöhässä, koska kirjoitan tätä 1.9, hys!) kirjoittaa kuukauden kääpiöstä! Tässä kuussa (tai siis tuossa äskeisessä) on vuorossa tutusta kaksikosta se toinen!


FILI on Kilin isoveli ja Thorin Tammikilven kruununperijä ja sisarenpoika. Eli jos ja kun Erebor vallataan takaisin, Fili on heti Thorinin jälkeen kruununperimysjärjestyksessä seuraava. Thorin on pistänyt Filin tehtäväksi pitää hieman silmällä Kiliä, jottei tuo veljeksistä vilkkaampi olisi aina saattamassa kaksikkoa jos minkälaisiin ongelmiin. Fili on kuitenkin yhä itsekin nuori ja vaikka ottaa enonsa antaman tehtävän vakavasti ja huolehtii Kilistä, on Kilin melko helppo ylipuhua velipoika kaikkeen hulluun mukaan.
Fili pitää Thorinia veljensä tavoin isähahmona ja kunnioituksen ja pelonsekaisin tuntein seuraa enoaan vaikkapa.. pelottavan lohikäärmeen pelottavaan luolaan! Hän on veljeksistä se, joka ottaa retkikunnan matkan vakavammin ja on enemmän tietoinen tulevaisuuden vaaroista kuin veljensä.
Fili ja Kili ovat sotureita, jotka ovat saaneet taistelukoulutusta aivan pienistä kääpiöistä saakka. He eivät kuitenkaan ennen tätä kyseistä retkeä ole päässeet kovinkaan suuriin taisteluihin mukaan ja odottavatkin oikeastaan melko innoissaan taisteluita. Ja kuten Hobitin ensimmäisessä osassa jo näimme, kyllä kaksikko osaa pitää puolensa vallan mainiosti! Heillä on myös luja side toisiinsa ja vaikka Filin onkin tarkoitus katsoa enemmän Kilin perään, on pikkuveli myös pitämässä isoveljen taustoja. Lisäksi tarkkasilmäisimmät voivat huomata elokuvassa kuinka kaksikko on huolissaan myös enonsa turvallisuudesta ja tekevätkin kaikkensa puolustaakseen myös tuota..
Fili käyttää taisteluissa joko kahta terävää taisteluveitseä tai sitten sotavasaraa tai heittokirveitä.


Elokuvissa Filiä näyttelee uusi-seelantilainen näyttelijä Dean O'Gorman. Monia ehkä kiinnostaa tietää että O'Gorman ei ollut Peter Jacksonin ensimmäinen valinta Filin näyttelijäksi vaan O'Gorman tuli mukaan viime hetkellä, Filin edeltävän näyttelijän jouduttua syystä tai toisesta jättäytymään tästä elämänsä roolista. Siksi joissakin Odottamaton matka-leffan kuvissa nähdään O'Gormanin sijaan tämä toinen näyttelijä, jonka nimeä en millään nyt saa päähäni.
O'Gorman on tehnyt aikaisemmin töitä pääasiassa Uuden Seelannin päässä. Hänet voi bongata esimerkiksi sarjasta The Almighty Jonhsons ja Young Hercules. Tutumpi sarja on myös McLeodin tyttäret, jossa O'Gorman näytteli Luke Morgania.


Miten tunnistetaan Fili? No ensinäkin hän on aina kaikkialla veljensä Kilin kanssa. Hän on kaksikosta se blondi tapaus ja hänen tukkansa ja partansa on letitetty siisteille leteille. Lettien päissä roikkuu myös jonkinlaiset kiinnikkeet, joiden kuviointi on samanlaista kuin Kilillä ja Thorinilla. Eli todennäköisesti jotain kuninkaalliseen sukuun viittaavaa.
Fili on myös aavistuksen veljeään lyhyempi. Hänellä on turkiskauluksia ja no.. Hän on pukeutunut aika maanläheisiin ja vaalean ruskeisiin sävyihin.


ps. 100 päivää kakkososan ensi-iltaan!

1 kommentti:

  1. Haaste elokuvabloggareille! http://elokuvainnollisesti.blogspot.fi/2013/09/10-elokuvaa-hyllystasi-jotka-kuvaavat.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...